Sätt att Hitta Inspiration för din Hemfärgpalett och Färger till Hemmet

Sätt att Hitta Inspiration för din Hemfärgpalett och Färger till Hemmet

Att ha en tydligt definierad färgpalett är en av de viktigaste faktorerna för att skapa en sammanhållen, vacker rumsdesign. Färg kan användas för att skapa stämningen i ditt rum, ge din designstil liv och hjälpa till att förena och skapa flöde i ett utrymme.

Färg ger också våra ögon något spännande och intressant att titta på, och att skapa det visuella intresset är avgörande för designen av alla rum. Ofta kanske du har en idé om en eller två färger du vill använda i ditt rum. Men hur kommer du på en komplett rums- eller hemfärgpalett?

Å andra sidan, vad händer om du inte har någon aning om var du ska börja och behöver hitta en uppsättning färger som fungerar bra tillsammans? Allt du behöver göra är att hitta lite färginspiration, och sedan kan du välja den kombination av färger som talar till dig mest. Så var är det bästa stället att leta efter inspiration till färgpalett?

Här är våra favoritkällor för att hitta inspiration för rum hemfärgpaletter:

Mattor, tyg, konst och tapeter

Några bra källor för färgpaletter är mattor, tyger (särskilt möbeltyger och kuddar), konst och tapeter. Dessa föremål är designade från början för att ha en behaglig kombination av färger, annars skulle folk inte vilja köpa dem.

Du kan göra en sökning online eller gå till din lokala tygbutik, och använd alla dessa vackra mönstrade tyger som en källa till färginspiration. Eller dra färger från din favoritkonst, tapet eller matta. Det bästa med detta tillvägagångssätt? Du har redan hittat en koordinerande kudde eller matta för ditt rum som fungerar med dina färger!

När det kommer till färgpaletter är en uppsättning av tre färger minimum du vill använda och är det enklaste färgschemat att arbeta med. Om du däremot har fler än fem färger i din inredningsfärgpalett kan designen bli mer komplicerad och du riskerar att tappa den sammanhållna känslan som en mindre färgpalett kan ge dig. Så jag rekommenderar att du drar 3-5 färger från dina mattor, tyger, konst och tapetkällor att använda i din inredning.

Ta en vacker kudde till exempel. Den har härliga, neutrala färger som skulle fungera perfekt som en färgpalett för sovrum eller vardagsrum. När vi tittar på kudden kan vi dra ut de mest framträdande färgerna och använda dem för att skapa en fyrfärgspalett som vi kan använda för att designa resten av rummet.

Gör en Google-sökning

Om du gör en Google sök efter ”inredningsfärgpaletter” hittar du massor av bra idéer. Du kan också bara söka efter ”färgpaletter”, men då kommer du att få många andra färgscheman som kan användas för webbdesign eller produktmärken, och de kommer inte nödvändigtvis att vara de bästa kombinationerna av färger för ditt hem. Ett annat tips … gör en sökning efter färgpaletter för din specifika stil för att begränsa saker, som ”kustfärgpalett” eller ”traditionella hemfärgpaletter.”

Färgtillverkares Webbplatser

Färgtillverkares webbplatser är ett annat bekvämt ställe att leta efter färgscheman. Dessa har ofta broschyrer i sina butiker som har inredningsfärgkombinationer. Och om du söker efter en färg på deras hemsida kommer de att visa dig andra färger som passar bra med den färgen. Så det kan vara ännu ett ställe att hitta kombinationer av färger som du kan använda för din rumsdesign

När du behöver lite färginspiration, tänk på dessa källor. Du kanske upptäcker den perfekta accentfärgen för att komplettera din palett, eller en ny kombination som du aldrig tänkt på förut,

Lämna ett svar

Fler intressanta inlägg

  • Spelrum för sportsbetting

  • Så får du laddboxen att sticka ut

  • Inreda ett casino