Hur Motverkar man Soffkuddar och Dynor från att Glida?

Hur Motverkar man Soffkuddar och Dynor från att Glida?

Att komma hem efter en tröttsam dag och tillbringa kvalitetstid med att koppla av i soffan är inget mindre än en njutning i slutet av dagen. Men det som inte är bra är att du kopplar av i din bekväma soffa och kudden eller dynan glider iväg.

Du reser dig upp, placerar dina dynor ordentligt och det händer igen.

Föreställ dig att du tittar på Netflix med dina vänner eller fikar med dem i soffan. Denna avslappning kan förvandlas till en mardröm när dynan eller kuddarna inte stannar på sin plats.

Om du är bekant med den här situationen i ditt hem är du inte ensam. Soffkuddar och dynor stannar inte alltid på plats, särskilt när de inte sitter ordentligt fast. Det kan inte bara irritera dig, utan det kan också göra dina gäster obekväma. I den här artikeln kommer du att lära dig om de vanligaste orsakerna till varför soffkuddarna fortsätter att glida och de bästa sätten att motverka det. Så läs vidare för att veta mer.

Varför glider soffdynorna ut under dig?

En soffa har verkligen olika användningsområden på kontoret eller hemma, men komfort är en av de viktigaste sakerna, vilket är varför människor köper en soffa med dynor. Men problemet uppstår när kuddar och dynor förstör den övergripande upplevelsen för alla som använder den.

Kuddar används vanligtvis för att ge en dekorativ touch till inredningen av en soffa. Dessutom får glidande kuddar inte bara dig och gästerna att känna sig obekväma utan de får också soffan att se oorganiserad, gammal och slarvig ut.

Innan vi tittar på sätten att förhindra att kuddar glider är det viktigt för dig att förstå orsakerna till varför de glider under dig medan du tar det lugnt i soffan. Låt oss diskutera dem en efter en:

Sitter med fötterna uppe på kuddar eller dynorna

Att slappa medan fötterna är uppe på soffkuddarna är ett av de vanligaste sätten att koppla av. Men det kan resultera i att kuddar glider. Generellt, när kuddarna inte är fästa i soffan, kan de glida från sin plats. Eller, när personen sitter i en extremt avslappnad position, kan kuddarna glida mycket.

Framför allt, ibland på grund av kroppsställningen hos personen som använder den, tenderar dynan att glida mer ofta. Det kan hända om du trycker för mycket på dynan. Så om du vill koppla av med fötterna uppe på dynan, se till att du sitter på ett sätt som förhindrar att dynorna glider. Annars måste du störa din frid för att ordna dina dynor och kuddar då och då.

Brist på friktion bland tyger

Om du tycker att dina kuddar glider mycket måste du kontrollera tygmaterialet i soffan och kudden. I stora drag kan du dela in tygmaterialet i soffan och soffkuddarna i två kategorier, det vill säga hala och halkfria. I halkfria material tillåter tråden eller texturen på tyget friktion.

Men om tygmaterialet är halt till sin natur blir det ingen eller försumbar friktion mellan tygerna i soffan och kudden, vilket kan få dina kuddar att glida varje gång du kopplar av på den. Så om du köper en soffa för första gången eller reparerar den, var uppmärksam på materialet i soffan och kuddarna. Om du är nyfiken på att veta vilken typ av material som förhindrar att kuddarna glider, fortsätt sedan att läsa.

Metoder för att hålla dina soffkuddar på plats

Det råder ingen tvekan om att dynor och kuddar som glider helt kan dra ner den avkopplande upplevelsen. I slutändan kräver det behovet av att leta efter en lösning eller köpa en ny soffa helt. Tack och lov finns det vissa korrigeringar som kan hjälpa dig att utrota problemet. Nedan är de två enkla metoderna som du kan använda för att bli av med att flytta dynorna till sin ursprungliga plats:

Använd kardborreband

Att fästa kardborreband under de glidande dynorna är ett av de enklaste sätten att lösa detta irriterande problem med soffdynor. Du måste se till att tejpen du väljer ska vara kraftig och tillräckligt robust för att öka hållbarheten och funktionaliteten hos denna metod.

Processen att använda kardborre är ingen raketvetenskap, och du kommer inte att kräva några tekniska färdigheter för att få det rätt. Du behöver bara placera ena sidan av kardborrbandet på kudden med den klibbiga sidan för att fixera den. Nästa sak att göra är att placera den återstående sidan på soffan.

Det hjälper till att hålla dynorna på sin ursprungliga plats. Men om du inte är bekväm med att fästa kardborrbanden kan du till och med sy dem på sidorna av soffan och kuddarna. Kom ihåg att köpa kardborreband baserat på materialet i din soffa och kuddar.

Använd en gummimatta

Om du vill ha en snabb lösning för att få slut på besväret med att plocka soffkuddar från golvet kan du använda en gummimatta. Du kan enkelt hitta den på den närliggande marknaden eller stormarknader med namnet halkskydd eller tyg. Det är ett enkelt alternativ eftersom allt du behöver göra är att placera gummikudden under kuddarna.

En gummimatta ger bättre grepp om dynan, vilket håller den intakt på plats. Du kan hitta oändliga varianter av gummimattor på marknaden. Du måste dock känna till funktionerna och kvaliteten på varje typ så att du kan köpa den passande passformen för ditt hem eller kontor. I grund och botten den som har förmågan att hålla kuddarna på plats.

Gummielementet ökar vidhäftningen, vilket gör att det ger ett stadigt grepp om kuddarna. Framför allt gör installationen av gummimattor det lätt att komma över utmaningen att hålla kuddarna på plats igen.

Vilken typ av soffa bör du köpa så att dynorna inte glider?

Nu när du vet orsakerna till att dynorna glider och några sätt att undvika problemet är det viktigt för dig att ha kunskap om vilken typ av soffor du kan köpa. Följande är några alternativ som du kan investera fritt i, och du kommer inte behöva möta kampen med att flytta om soffkuddarna:

Soffa med fästa kuddar

På en soffa som kommer med fästa kuddar innebär det att varje dyna eller kudde är bunden till soffans ram. På grund av soffornas design och struktur ökar hållbarheten, och problemet med att dynorna glider uppstår inte. Sådana soffor ger också bättre ryggstöd. Kuddarna förblir säkrade och fixerade på ett ställe.

Lädersoffkuddar glider mindre

Om möjligt, när du väljer en soffa att köpa, välj en lädersoffa och kudde. Problemet med dynor som glider kommer inte att irritera dig med den här typen av soffa eftersom materialets struktur skapar friktion. Å andra sidan kommer kuddar oundvikligen att glida av soffan på relativt slätt eller hala material. Framför allt ger lädersoffa eller kuddar ett elegant utseende till utrymmet. Således kan du tänka dig att köpa en skinnsoffa.

Lämna ett svar

Fler intressanta inlägg