Vad du bör Tänka på när du väljer Rätt Soffbord – Tips & Råd

Vad du bör Tänka på när du väljer Rätt Soffbord - Tips & Råd

Folk tycker ofta att det är enkelt att välja ett soffbord. Du kan gå till möbelaffären eller hitta ett perfekt bord online. Det kan dock vara fler beslut inblandade när du gör detta köp.

Precis som att spendera timmar på att välja rätt storlek, passform och form för din soffa, bör du tänka mer på ditt köp av soffbord.

Ett soffbord har en framträdande plats i ditt vardagsrum efter soffan. Förutom att fungera som ett dekorativt element, ger den en funktionell yta att ställa en drink eller mat på och en plats att visa upp dina favoritböcker om soffbord.

Till och med det mest fashionabla boendeutrymmet kan påverkas negativt om du inte köper rätt soffbord. Den här artikeln kommer att gå igenom några faktorer att ta hänsyn till när du letar efter det perfekta soffbordet.

Hur högt är bordet?

Höjden på soffbordet bör vara ditt första övervägande. Höjden på ditt soffbord bör inte vara högre eller lägre än 3–8 cm från din soffsits. Helst ska den vara så nära sätet som möjligt.

Ditt soffbord blir mer funktionellt och mer tilltalande som ett resultat av denna ändring.

Hur långt är det?

Soffbordet står alltid i mitten av vardagsrummet i de flesta hem. Du vill lämna tillräckligt med utrymme runt den platsen för att garantera att du har tillräckligt med utrymme att gå omkring.

För gångbarhet är en anständig tumregel att lämna ungefär 43 cm mellan vardera änden av ditt soffbord och kanten på din soffa.

Tänk på dess proportioner

Välj inte för stotr eller för litet ditt soffbord, och se till att det står i proportion till din soffa. Traditionellt bör ditt soffbord vara 30 till 45 cm från din soffa; närmare eller längre än så kan det kännas obehagligt.

Former för soffbord

Du kan nu välja vilken form av soffbord som bäst passar ditt bostadsutrymme när du har bestämt rätt höjd och längd. Här är några vanliga soffbordsformer att välja mellan:

Runda bord för en illusion av rymd

Ett runt soffbord är ett utmärkt alternativ för ett litet vardagsrum eftersom det ger intrycket av mer utrymme. Det är ett utmärkt val för familjer eftersom de släta runda sidorna minskar risken för att någon skadar huvudet i ett skarpt hörn.

Fyrkantiga soffbord

Ett fyrkantigt soffbord kan vara en smart och elegant lösning om du gillar moderna möbler. Om din soffa är relativt stor kan den vara för liten för ditt vardagsrum. Du kan alltid placera två kvadrater sida vid sida för att balansera ut ditt område.

Rektangulära bord för större yta

Ett rektangulärt soffbord är det vanligaste valet eftersom det ger mycket yta. Den passar in i de flesta vardagsrum, men speciellt långa och smala.

Ovala tabeller för balans

Ett annat utmärkt familjevänligt val är ett ovalt soffbord. Kanten på din soffa kan vara vackert balanserad med ett ovalt bord. Det kommer att mjuka upp en mer kantig eller futuristisk soffa.

Slutsats

Rätt soffbord kan vara en betydande dekorativ och funktionell tillgång för ditt vardagsrum. Det är en idealisk plats att duka upp din morgonkopp med kaffe eller för att placera ett fräscht blomsterarrangemang. Ditt soffbord ska vara ett utmärkt komplement till din soffa och spegla din smak och personlighet.

Lämna ett svar

Fler intressanta inlägg