Planerings-och Inredningstips för att Flytta till ett nytt Hem – Att Tänka på vid Husflytt

Planerings-och Inredningstips för att Flytta till ett nytt Hem - Att Tänka på vid Husflytt

Många tycker att det är mer stressigt att flytta än att genomgå en skilsmässa eller att börja ett nytt jobb. Det ska bli en spännande tid. Så, vad kan du göra för att göra saker enklare? Att ge dig själv tillräckligt med tid att förbereda dig är avgörande tillsammans med lite noggrann planering. Se till att förbereda dig med vår checklista för ditt nya hus så har du full koll!

Här är hjälpen du behöver för att förvandla ditt hus till ett hem med minimalt krångel.

Saker att göra innan flyttdagen

Det finns mycket du kan göra innan den stora dagen för att säkerställa att du är väl förberedd och organiserad. Att förutse eventuella problem du kan möta under de kommande veckorna kommer att spara tid och stress.

Boka tillräckligt med ledighet från arbetet

De första dagarna av din flytt kommer inte bara att involvera uppackning av lådor. Det finns en mängd detaljer som behöver redas ut. Att försöka göra detta medan du jobbar är inte idealiskt.

Meddela din arbetsgivare att du ska flytta och boka den lediga tiden du behöver. Detta kommer att ta minst två till tre dagar för att komma till rätta. Det kommer att låta dig hantera reparationer, leveranser och börja med uppackningen.

Skaffa försäkringar och allt annat du behöver

Du måste vara säker på att ditt hem är tillräckligt försäkrat den dag du flyttar in. Det är vanligtvis en enkel process men något du bör tänka på att reda ut ungefär två veckor innan flytten.

Innan du blir klar måste du ta över ansvaret för allt annat såsom gas, el och vatten. Kom ihåg att stänga av allt i hemmet du lämnar för att förhindra olyckor och extra kostnader.

Beroende på vart du flyttar kan du kanske välja vilket företag du ska ha. vill använda som din leverantör. Ju tidigare du kan meddela dessa företag med dina datum och detaljer desto bättre.

Anslutning

Du vill se till att du har en bra internetanslutning och TV-tjänst så fort du flyttar in. Allt detta kan vanligtvis ställas in i förväg men kan innebära att tjänsteleverantören kommer till hemmet.

Tillåt minst två till tre veckor innan du flyttar för att ta reda på vad processen för att koppla upp sig sannolikt kommer att vara.

Adressändring

Sätt dig ner och gör en lista över alla tjänster du använder i ditt liv. Detta kommer att inkludera din bank, kreditkortsutgivare, försäkringsbolag och lojalitetsprogram. Informera alla företag om din adressändring.

Kom ihåg att inkludera allt som har med ditt fordon att göra, från service till registreringshandlingar. Ju mer av detta du kan göra i förväg desto bättre eftersom det kommer att få dig att känna dig mer i kontroll.

Skapa en fil med viktiga dokument

Du måste se till att du vet var dina viktigaste papper finns. Samla ihop dem och lägg dem i en fil. Detta kommer att innebära att hitta födelsebevis, medicinska kort och försäkringar.

Det är det perfekta tillfället att göra sig av med allt som är inaktuellt eller inte längre relevant. Ta samtidigt foton av värdesaker och inventera dem.

Olyckor kan hända vid en flytt. Det är därför viktigt att du har ett register över det skick dina mest värdefulla ägodelar var i innan du flyttade.

Schemaläggning och packning

Du kanske känner till brådskande förbättringar som kommer att behöva göras så fort du kommer till ditt nya hem. Boka in nödvändig rörmokare eller elektriker. Du kanske också vill byta lås så att du kan behöva boka in en låssmed också.

Ta dig tid att rensa och ha ett bra utrymme för oanvända eller oönskade ägodelar i förväg. Se till att du har tagit viktiga mått från ditt nya hem så att du kan planera var dina möbler ska passa bäst.

Förpackningslådor måste vara tydligt märkta. Lämna alltid en öppen för saker du vet att du kommer att behöva den första dagen i ditt nya hem.

Utforska ditt nya grannskap

Om möjligt, försök att lära känna din nya omgivning lite innan du flyttar. Ta reda på var de närmaste järn- och livsmedelsbutikerna finns.

Du bör också se till att du vet var närmaste bensinstationer och sjukhus finns.

Saker att göra när du har flyttat

Ta om möjligt hjälp av några vänner eller familjemedlemmar för att hjälpa dig med uppackningen. Om du har anlitat professionella flyttare så är det ännu bättre. Det kommer att vara väl använda pengar eftersom det gör att du kan koncentrera dig på andra mer angelägna frågor.

Här är några av de viktigaste sakerna att komma ihåg för flyttdagen och de kommande veckorna.

Hur man stänger av saker

Nödsituationer kan hända så se till att du vet hur du stänger av vatten vid läckage. Det kan finnas flera avstängningspunkter runt fastigheten samt en central för att stänga av hela systemet.

Du måste också förstå hur elförsörjningen fungerar i ditt hem. Detta inkluderar att veta var de elektriska brytarna och säkringsdosorna finns. Se till att du förstår vilka delar av huset de kan skära av.

Tänk på din säkerhet

Inflyttning är den perfekta möjligheten att sätta upp ett hemlarm. De är en bra investering men bara om de installeras korrekt och i tid.

Se till att du testar eventuella värme- och rökdetektorer. Om några saknas eller är felaktiga bör du byta ut dem omedelbart. Rökdetektorer kan vara livräddare och de är vanligtvis väldigt enkla att installera.

Du behöver också en plan för vad som händer om du låser dig utanför hemmet. Du kan överväga att lämna nycklar hos vänner eller gömma dem någonstans som du kommer att komma ihåg.

Du bör också tänka på att installera ett värdeskåp på en lämplig plats i hemmet. Det ger dig sinnesfrid när du är borta på helgen eller på en årlig semester.

Städa ditt nya hem

Se till att du har tagit med dig städprodukter, kläder och moppar för flyttdagen.

De tidigare boendena eller byggare kan mycket väl har lämnat hemmet snyggt och städat. Det är dock troligt att du kommer att vilja städa saker själv, åtminstone köket och badrummet.

Om det är möjligt, anlita lite professionell hjälp för att ge platsen en djup rengöring på dag du flyttar.

Få avlopp och AC kontrollerad

Värme- och kylräkningar kommer sannolikt att utgöra en betydande del av dina månatliga utgifter. Du bör överväga att anlita en tekniker för att ge dig ett expertutlåtande om hemmets energieffektivitet.

De kommer också att kunna meddela dig om eventuella brådskande reparationer. De ska kunna kontrollera alla filter, kanaler och isolering. Små fixar på kort sikt kan spara dig mycket huvudvärk senare.

Du kan också behöva investera i eller byta ut generatorer. Om ditt hem genomgår stora arbeten som kräver att strömförsörjningen slås av kommer dessa att vara viktiga.

Gör en checklista för underhåll och renovering

Det är nästan oundvikligt att det finns saker i hemmet som behöver fixas. Gå runt och specificera alla underhållsfrågor. Det kan finnas områden som är nya för dig, sådana trädgårdar som kommer att behöva underhållas och förvandlas till en plats att koppla av.

Du behöver inte känna att du behöver få allt gjort direkt. Fokusera på prioriteringar. Det här är ett tillfälle att sammanställa en lista över lokala specialister som kanske kan hjälpa till i framtiden.¨

Du kanske vill göra några större förändringar i hemmet. Hemförbättringar behöver inte alltid kosta jorden. Vissa effektiva renoveringar kan göras ekonomiskt och över tid.

Håll en fest!

Att flytta till ett nytt hem är en anledning att fira och du förtjänar en belöning för allt ditt hårda arbete. Det är dags att visa upp ditt nya hem för dina vänner och familj. Skriv ett datum i dagboken och börja skicka ut några inbjudningar.

Lämna ett svar

Fler intressanta inlägg