Hur man Rengör en Sammetssoffa – Tips & Råd

Hur man Rengor en Sammetssoffa – Tips Rad

Sammetsoffor ger ditt hem ett exklusivt utseende, men när det kommer till att städa det kan det verka som en knepig strävan. Så är dock inte fallet – din sammetssoffa kommer inte att kräva mycket mer arbete än det som krävs för att underhålla än dina vanliga möbler. När du väl vet hur du rengör dina sammetsmöbler är själva processen att rengöra dem enkelt.

En av de största faktorerna du behöver veta innan du rengör din sammetssoffa är om du har syntetisk sammet eller om den är gjord av bomull. Om du inte äger en sammetssoffa men funderar på att köpa en, kom ihåg att syntetisk sammet är lättare att ta hand om – vilket gör det till ett utmärkt alternativ för hushåll med barn och husdjur.

I denna artikel går vi igenom några av de bästa metoderna för rengöring av sammetssoffor. Fortsätt läsa för att lära dig de bästa sätten att rengöra dina sammetsmöbler, eller kontakta oss för ytterligare frågor.

Rengör så snart som möjligt vid olycka

Har du spillt något på din sammetssoffa? Om du precis har spillt det har du tur – du kan prova att punktrengöra det med en torr, absorberande trasa. Du bör kunna torka bort det mesta av spillet! Var noga med att inte gnugga spill; detta kommer att göra mer skada än nytta. Du kommer sannolikt att trycka in vätskan längre in i tyget, vilket gör det ännu svårare att rengöra.

Om ditt spill fick några fasta ämnen att hamna i soffan också, kan detta lätt lyftas. Använd kanten på en matt kniv, till exempel en smörkniv, för att försiktigt lyfta upp röran. Gör detta innan du torkar ut fukten, så att den är ur vägen och den inte trycks in i möblerna ytterligare.

Det är ganska enkelt att skapa en sammetsvänlig rengöringslösning. Innan du tar itu med utsläppet vill du testa vilken lösning eller rengöringsmedel som helst på en dold del av sammet, även om det bara är tvål och vatten. På så sätt, om något går fel, vet du innan du använder det på fläcken, och det kan lätt döljas.

För att skapa rengöringslösningen, ta några droppar diskmedel och två koppar varmt vatten. Du kommer att vilja blanda ihop dessa två föremål tills det skapar lödder. Blöt en ren trasa, helst mikrofiber, med vatten och doppa sedan den våta trasan i lösningens lödder. Därifrån kan du försiktigt torka det färgade området med trasan tills fläcken är borta. Låt området lufttorka. Alternativt kan du köpa en sammetsrengöringsmedel.

Du kan ha vissa fibrer som håller sig nertryckta eller blir toviga. Det är okej; använd bara en ångmaskin eller din hand för att lyfta upp dessa fibrer på plats igen.

Dammsug regelbundet

En av de vanligaste nackdelarna med en sammetssoffa är att den kommer att samla dammpartiklar med tiden, tack vare de fibrerna som sticker upp. Det finns några alternativ som kan hjälpa till med detta. Den första är att använda en mjuk borste för att dra upp dammpartiklar och smuts och borsta bort det. Det andra alternativet är att dammsuga soffan regelbundet.

Om du dammsuger din soffa kommer den att se bäst ut mellan all rengöring eller ångning som du gör. Det fungerar som ett sätt att lyfta upp och ta bort allt damm, smuts, smulor eller andra partiklar som fastnar i fibrerna. Se till att du är försiktig när du dammsuger så att du inte skadar tyget.

Dessutom kan du använda klädselborsten eller spaltverktyget för den mest exakta och skonsamma rengöringen. När du använder din borste kan du komma in i de där svåra att nå utrymmen som ett vanligt fäste inte kan komma till. Klädselborsten drar bort alla onödiga partiklar utan att skada sammetstyget.

Använd ånga

En annan populär rengöringsmetod för sammetssoffor är att använda ånga. Detta rengör sofforna effektivt utan att skada dem samtidigt som det är skonsamt mot soffan.

Lämna ett svar

Fler intressanta inlägg