Allt du Behöver Beta innan du Köper ett Matbord – Tips & Råd

Allt du Behover Beta innan du Koper ett Matbord Tips Rad

Varje rum behöver en kontaktpunkt. Det kan vara en vägg, ett konstverk eller möbel. I matsalen är ofta matbordet i fokus. Det är mittpunkten, med tanke på att det är den största möbeln i rummet.

Om du designar ditt nyinköpta hem eller funderar på att piffa upp din nuvarande matsal, kan ett helt nytt matbord hjälpa till att definiera rummets karaktär.

Innan du går och köper ett matbord ut bör du dock först överväga tre faktorer som kan påverka din matsal och ditt bord.

Vilka faktorer ska man tänka på när man köper ett matbord?

1. Matbordsmaterial

Det första du behöver tänka på är bordets material. Trä och metall är i allmänhet de vanligaste materialen som används för matbord.

Matbord i trä

Matbord i trä ger en naturlig och varm look. De kan vara lika snygga som vilket metallbord som helst.

Träbord kan också hålla länge om man tar väl hand om dem.

Dessutom kommer de vanligtvis med ett bredare utbud av skivor än metallbord, så du kan välja en som matchar resten av dina möbler.

Matbord i metall

Å andra sidan är matbord i metall ett bra alternativ om du letar efter ett mer modernt eller industriellt utseende. Eftersom tillverkare huvudsakligen använder metall i konstruktionen är matbord i metall ofta robusta och hållbara.

Dessutom finns metallbord i olika utföranden. Du kan välja ett bord av mörkt, kol eller glänsande krom för att matcha ditt nuvarande rums inredning eller lägga till kontrast.

Du bör också notera att metallmöbler vanligtvis har minimalistisk design, vilket ger din matsal ett mer modernt utseende.

2. Matbordsform

En annan faktor att tänka på är formen på matbordet. Formen kan göra eller bryta ett matbord, så det är viktigt att studera din matsal innan du sätter ditt beslut i sten.

Nu finns matbord i olika former, inklusive rektangulära, kvadratiska och cirkulära. Rektangulära matbord är de mest populära och mångsidiga, eftersom de kan passa i de flesta matsalar, oavsett storleken på rummet eller stilen på inredningen.

Om du vill lägga till en överraskning till din matsal, var inte rädd för att prova något lite mer edgy, som ett runt eller ovalt bord. Båda kan lägga till en oväntad anteckning till rummet.

3. Matbordsmått

Den tredje faktorn att tänka på när du väljer ett matbord är dess dimensioner. För rektangulära bord med plats för fyra till sex personer är den idealiska dimensionen cirka 34 x 60 tum. Dessa mått bör ge dig gott om utrymme för din familj och gäster.

Den idealiska diametern för ovala eller runda bord är 44 tum för fyra till sex personer. Denna diameter bör ge dig och dina gäster tillräckligt med utrymme att röra armbågarna och dra ut stolarna utan att känna sig trånga.

Om du skaffar ett bord som är för långt kommer du att sluta med ett besvärligt stort matbord, med gäster för spridda. Å andra sidan kan ett för kort bord få dina gäster att känna sig klämda och obekväma.

Slutsats

Nu vet du vad du ska titta efter när du köper ett matbord. Ha faktorerna som diskuterats ovan i åtanke när du handlar. Du kommer att ha lättare att begränsa dina val, med tanke på ditt unika utrymme, smak och budget.

Kom ihåg att ett matbord är en integrerad del av din matsal. Se till att du hittar ett bord som kompletterar resten av din inredning.

Lämna ett svar

Fler intressanta inlägg