Trendigt 2018

inredningstips 2018Man kan givetvis välja att inreda och dekorera precis som man vill, men för dig som tycker om att hålla det trendigt har vi en rad inredningstips 2018 som du kan hämta inspiration från till ditt kök. Om du dessutom har planerat att sälja ditt hem inom den närmaste framtiden gör det därtill ett extra bra intryck på blivande köpare om hemmet överensstämmer med de rådande trenderna. Ifall du har tänkt bo kvar får du istället fördelen av att vistas i ett fräscht och modernt kök, vilket kan få vem som helst att trivas.

Modern renovering

Den först delen av att modernisera sitt kök är att renovera, och även om man inte är en trendföljare är det en bra idé eftersom ett kök som är i bra skick är enklare att hålla efter. När man ändå är igång och byter ut och uppdaterar är våra inredningstips 2018 en bra källa till inspiration, så varför inte ta sig en titt? För dig som älskar trender kommer det dessutom att bli väldigt roligt eftersom 2018 är ett väldigt stilrent år.

Den röda tråden

En av de allra trendigaste renoveringstrenderna är att ha en röd tråd för husets alla rum, vilket innebär att köket följer samma stil som de andra rummen. Tidigare har köket varit ett rum som befunnit sig nästan i en egen sfär, men vårt inredningstips 2018 är alltså att man ska välja bänkar och skåp till köket som stämmer överens med resten av möblerna i huset.

Diskreta detaljer

Man har stor valfrihet när man väljer möbler till sitt moderna kök, och man har även mycket att välja på när det kommer till detaljerna. Vårt inredningstips 2018 är att satsa på diskreta handtag, eller att skippa handtagen helt. Det är nämligen inne med lite sci fi-aktiga möbler där allting känns inbyggt, ungefär som på en båt eller ett rymdskepp. Det är även populärt med skåp och hushållsmaskiner som är dolda, så att köket vid första anblick inte ens ser ut som ett kök.

Att inreda trendigt

inredningstips 2018Efter att man har renoverat sitt kök är det dags att börja inreda det, och det är enligt många den allra roligaste delen eftersom man kan inreda på nytt när man tröttnat. Man kan alltså följa våra inredningstips 2018, och när nästa trend dyker upp kan man integrera den i sitt kök genom inredningsdetaljerna istället för att renovera om på nytt.

Detaljer i trä

Att ha detaljer i trä i köket har varit trendigt under många år, men trenden har skiftat lite: Det är inte längre så kallat ”reclaimed wood” som är inne i köken, istället är det inne med fräscha ytor som ser exklusiva ut. Bordsskivor och skärbrädor i mellanmörkt eller mörkt trä är något man kan integrera i sitt kök för att få till en modern look, men det gäller att inkludera dem med måtta så att de inte tar över köket.

Extravaganta lampor

Man behöver inte ha kristallkronor i köket, men vårt inredningstips 2018 när det kommer till belysningen är att satsa fullt ut. Ofta hänger man upp en gammal lampa man har i garderoben, men när man tar sig tid och väljer ut en snygg lampa kommer det ändra intrycket som rummet ger. Den kommer så att säga lysa upp rummet, både bildligt och bokstavligt.

Textilier

Det är många som har valt bort dukar och dekorativa textilier i köket för att göra det enklare att torka bänkar och annat, men de har arbetat sig tillbaka. Genom att byta ut dukar och andra textilier kan man enkelt växla färger när årstiderna ändras, eller veckodagar om man verkligen tycker om att pynta. Och köket ser därtill väldigt ombonat och trevligt ut med lite tyg, särskilt i kontrast till de neutrala skåpen.